• Category Kategoria Asuminen
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1438

Asuntokauppa ei välttämättä vaadi onnistuakseen asuntokaupan ammattilaista, mutta suositeltavaa se kuitenkin on. Asuntokauppaan liittyy runsaasti sitä säätelevää juridiikkaa, joka asuntokauppaa suunnittelevan on syytä kaupantekoon ryhtyessään tuntea, mikäli ajattelee myyvänsä asuntonsa ilman asiantuntijan apua. Asuntokaupan kauppakirjan voivat myyjä ja ostaja voivat laatia keskenään. Laki ei edellytä, että asuntokaupan kauppakirjan voisi laatia vain jokin tietty taho. On kuitenkin hyvä muistaa, että asuntokaupan kauppakirjassa on säädellään arvokkaan omaisuuden siirtymisestä toisen haltuun. Siksi kauppakirjaa laadittaessa olisi syytä käyttää joko lakimiestä tai koulutettua kiinteistönvälittäjää.

Ennen varsinaista asuntokauppaa asunnon ostaja tekee asunnosta usein ostotarjouksen. Asuntokaupan osapuolet sitoutuvat tekemään kaupan tiettyyn aikaan mennessä, sopimuksessa määrätyillä ehdoilla. Tässä vaiheessa asuntokauppaa voidaan asunnon myyjälle maksaa myös niin sanottu käsiraha.

Ennen asuntokauppaa asunnon ostajan tulee varmistua, että hänellä on asunnon ostoon liittyvät rahoitusasiat kunnossa. Jos ostaja syystä tai toisesta haluaisikin peruttaa asuntokaupan tässä vaiheessa, hän saattaa menettää joko jo asunnosta maksetun käsirahan kokonaisuudessaan tai joutuu maksamaan vakiokorvauksena sovitun määrän kauppahinnasta. Sama korvausvelvollisuus koskee myös asunnon myyjää. Jos asunnon myyjä peruu asuntokaupan, hän joutuu maksamaan vastapuolelle hyvityksen asuntokaupan purkautumisesta.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/ajatuksissa-asuntokauppa-kayta-asuntokaupassa-aina-asiantuntijaa/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria tammikuu 2, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti