Tieto on tänä päivänä yritysmaailmassa kovaa valuuttaa. Tietoa on paitsi yritysten työntekijöiden omassa muistissa, mutta myös lukuisina erilaisina tallenteina ja arkistoissa.

Arkaluontoisen tiedon päätyminen vääriin käsiin on uhka koko yrityksen markkina-asemalle. Siksi organisaatioissa oleva tieto tulee paitsi turvata elinkaarensa aikana oikein – mutta myös hävittää asianmukaisesti tiedon elinkaaren päätteeksi.

Esimerkiksi potilastietojen päätyminen asiaan kuulumattomille tahoille voi vaarantaa potilaan koko yksityisyyden suojan, vaikka potilasta koskeva tieto olisi esimerkiksi potilaan kuoleman johdosta elinkaarensa päässä.

Arkistojen tuhoaminen tulee siksi suorittaa ammattilaisten avulla, jotta voidaan varmistaa tiedon täydellinen tuhoaminen.

Tietoa on luonnollisesti paitsi paperilla mutta tänä päivänä yhä enenevässä määrin myös digitaalisessa muodossa, erilaisissa päätelaitteissa.

Erilaisten digitaalisten tallenteiden tuhoaminen kuuluu tänä päivänä tiedon hävittämiseen erikoistuneiden yritysten palveluvalikoimaan.

Kiintolevyt, varmuuskopionauhat, cd-levyt, muistitikut, sekä erilaiset muistikortit hävitetään tehokkaasti murskaamalla.

Erilaisiin varta vasten tiedon hävitystä varten suunniteltuihin astioihin voidaan kerätä turvallisesti ja ympäristöystävällisesti kaikki hävitettävä arkaluontoinen materiaali.

Cd:lle, disketeille ja muille muovitallenteille on astiassa oma syöttöluukkunsa. Materiaalin keräys toimistossa tuhoamista varten on siten tehokasta ja yksinkertaista.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/arkistojen-tuhoaminen-varmistaa-ettei-tieto-paady-asiattomien-kasiin/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria joulukuu 14, 2011
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti