Headhunting eli suorahaku on rekrytointipalvelu, jossa rekrytoitavaa henkilöä etsitään hiljaisesti, ilman julkista rekrytointi-ilmoitusta tai muuta avoimesta paikasta tiedottamista. Headhuntingia käytetään erityisesti tilanteissa, joissa sopivinta osaajaa on hankala löytää, tai rekrytoinnista ei muuten haluta kertoa julkisesti. Headhunting on tyypillisesti käytössä nimenomaan ylimmän johdon ja keskijohdon rekrytoinnissa, mutta suorahakua käytetään yhä enemmän myös vaativissa asiantuntijarekrytoinneissa.

Headhunting ei ole ainoastaan suurten pörssiyhtiöiden tarpeisiin suunniteltu, vaan palvelee hyvin myös vaikkapa pienen perheyrityksen johdon rekrytointitarpeita. Suorahaulla rekrytoitava henkilö voi olla esimerkiksi talous-, myynti- tai tuotantopäällikkö – tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi hallituksen jäsen.

Headhuntingprosessi alkaa rekrytointikonsultin paneutumisella rekrytoivan organisaation strategiaan ja henkilöstötilanteeseen.  Konsultin selvitystyön pohjalta määritellään yhdessä asiakkaan kanssa kriteerit haettavalle henkilölle.

Tämän jälkeen headhuntingkonsultti etsii avoinna olevaan paikkaan sopivimpia ehdokkaita useita eri lähteitä hyödyntäen. Ehdokkaiden taustan ja työkokemuksen lisäksi suorahakukonsultti arvioi myös ehdokkaan persoonaa sekä yleistä soveltuvuutta avoimeen tehtävään.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/headhunting-eli-suorahaku-metsastaa-parhaita-osaajia/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria huhtikuu 2, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti