• Category Kategoria HR
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1291

Kun rekrytoitavaa henkilöä, tyypillisesti ylimpään johtoon kuuluvaa, etsitään hiljaisesti ilman julkista rekrytointi-ilmoitusta, puhutaan headhuntingista.

Headhuntingia eli suorahakua käytetään tyypillisesti tilanteissa, joissa vaativaan johto- tai asiantuntijatehtävään on hankala löytää osaajaa. Headhunting on käytössä myös silloin, kun rekrytoinnista ei syystä tai toisesta haluta kertoa julkisesti. Paitsi ylimmän johdon rekrytoinneissa, käytetään suorahakua yhä enemmän myös vaativissa asiantuntijarekrytoinneissa.

Headhunting palvelee yhtä hyvin pienen perheyrityksen kuin pörssiyhtiönkin johdon ja asiantuntijatason rekrytointia. Tyypillisesti suorahaulla rekrytoitava henkilö voi olla esimerkiksi talous-, myynti- tai tuotantopäällikkö. Johdon suorahakua käytetään runsaasti esimerkiksi hallituksen jäsenten valinnassa.

Headhunterit ovat kokeneita rekrytointikonsultteja. Rekrytointikonsultit kartoittavat sopivimpia kandidaatteja monista eri lähteistä parhaat kandidaatit löytääkseen. He saattavat ottaa myös luottamuksellisesti yhteyttä henkilöihin, jotka ovat itse ilmoittaneet kiinnostuksestaan uusia työtehtäviä kohtaan esimerkiksi avoimella hakemuksella.

Rekrytointikonsultin laatiman selvitystyön perusteella määritellään kriteerit rekrytoitavalle henkilölle. Suorahakukonsultti arvioi työssään paitsi kandidaatin työkokemusta, mutta myös ehdokkaan persoonaa sekä yleistä soveltuvuutta avoinna olevaan tehtävään.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/headhunting-johdon-suorahakumenetelmana/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria maaliskuu 19, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti