• Category Kategoria Rekrytointi
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 2842

Henkilöstö on yritykselle sekä yrityksen eteenpäin vievä voima, mutta myös investointina valtava riski. Henkilöstön palkkaus ei ole koskaan halpaa puuhaa, eikä tällöinkään viitata vain henkilöstöstä aiheutuviin palkka- ja sivukuluihin.

Jos yrityksen rekrytointitarpeet ja rekrytoitavan henkilön ominaisuudet eivät syystä tai toisesta kuitenkaan kohtaa, on yritys hukannut resurssejaan turhaan. Usein kysymys on kymmenien tuhansien eurojen menetyksestä.

Uuden, sopivamman henkilön etsintään kuluu aikaa. Sama rekryruljanssi on käytävä jälleen läpi uusien ehdokkaiden kanssa. Rekrytointiin kuluva aika on kaikki pois niin sanotusta tuottavasta työajasta.

Henkilöstöpalvelut ovatkin tulleet useille yrityksille entistä tärkeämmiksi viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Henkilöstöpalvelut eivät enää vain etsi sopivinta ehdokasta satojen hakijoiden joukosta, vaan niiltä odotetaan entistä enemmän konsultoivaa ja kouluttavaa roolia.

Perinteisten rekrytointipalveluiden ohella henkilöstöpalvelut tarjoavat nykyään usein myös johtamisen kehittämiseen tähtääviä palveluita, ylimmän johdon valmennusta eli coachingia sekä erilaisten yritysjärjestelyiden ohella muun muassa erilaisia uudelleensijoittamispalveluita.

Henkilöstöpalvelut ovat siten paitsi uusien resurssien asiantuntija ja löytäjä, mutta myös jo olemassa olevien resurssien kehittäjä.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/henkilostopalvelut-auttavat-loytamaan-timantteja-tiimiisi/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria helmikuu 2, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti