• Category Kategoria Asuminen
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1522

Asunto-osakeyhtiöitä ja kiinteistöyhtiöitä voisi hyvin kuvitella verrattavan ihan tavalliseen pörssiyhtiöön. Sen verran yhtäläisyyksiä niiden toiminnan välillä on, vaikkei ajatus nopeatempoisesta pörssiyhtiöstä monelle aivan ensimmäisenä tule mieleen omaa taloyhtiötään ajatellessa, jossa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja saattaa olla se paras saunakaveri C-rapusta. Hallitus ja yhtiökokous ovat taloyhtiön päätävät elimet. Koska hallituksen ja taloyhtiön jäsenillä ei kuitenkaan ole välttämättä aikaa hoitaa taloyhtiön jokapäiväisiä tehtäviä omin päin, tarvitaan taloyhtiölle myös toimitusjohtaja. Kuten pörssiyhtiöissäkin, toimitusjohtajan tehtävänä on toteuttaa yrityksen strategiaa hallituksen mandaatilla ja sen antamien linjausten sisällä. Taloyhtiössä operatiivisesta johdosta vastaa isännöitsijä. Isännöinti on taloyhtiössä ja kiinteistöyhtiössä  yhtiön kiinteistönjohtoa, jonka vastuualueisiin kuuluu kiinteistön kunnossapidon valvonta sekä korjausurakoiden koordinointi. Isännöinti on siten viime kädessä asukkaiden asiakaspalvelua.

Isännöinti on viime kädessä taloyhtiön johdon asiantuntijapalvelua, vaikka isännöitsijä taloyhtiön operatiivinen johtaja onkin. Isännöinti vastaa asioiden valmistelusta ja esittelystä taloyhtiön tai kiinteistöyhtiön hallitukselle ja yhtiökokoukselle sekä lopulta näiden päätösten toteuttamista. Isännöinti on taloyhtiölle ostettua asiantuntijapalvelua, jonka tarkoituksena on paitsi huolehtia yhtiön ylläpidosta mutta myös tuottaa taloyhtiön ylläpitopalvelut kilpailukykyiseen hintaan. Isännöinti tähtääkin taloyhtiön kustannusten säästöön esimerkiksi tarjouskilpailuilla, jotka se toteuttaa hallituksen ja yhtiökokouksen linjausten mukaan sekä esittelee ratkaisuehdotuksen hallitukselle.

Paitsi ylläpidossa on isännöinti merkittävässä roolissa myös taloyhtiöissä suoritettavissa remonteissa, kuten julkisivuremonteissa ja putkiremonteissa. Isännöinti tarjoaa taloyhtiön talouden kannalta mittavissa investoinneissa asiantuntija-apua teettäen taloyhtiön kuntokartoituksen ja siihen pohjautuvan hankesuunnitelman. Monessa tapauksessa näissä selvityksissä ollaan havaittu, että esimerkiksi parvekkeet kannattaa rakennuttaa kokonaan uusiksi  kuin alkaa korjaamaan vanhaa – hinta urakalle kun olisi lopulta aivan sama. Isännöintitoimisto on kiinteistöhallinnan asiantuntija, joka tuntee isännöimänsä yhtiön läpikotaisin. Isännöintitoimisto on monesti myös rakennusurakoiden kokenut valvoja, joka pitää viime kädessä huolen siitä, että urakka toteutuu rakennussuunnitelmassa sovitun mukaisesti. Isännöinti on paitsi asiantuntemusta, se on myös manageerausta, asioiden edistämistä ja valvontaa.

Moderni isännöinti hyödyntää uusimpia teknologioita. Tänä päivänä yhä suurempi osa taloyhtiötä koskevista asiakirjoista ja tiedotteista löytyy verkosta, omien salasanojen takaa.  Vanhat ilmoitustaulut lienevät nekin käytössä vielä pitkään. Tulevaisuudessa sähköinen asiointi ulottuu myös isännöintitoimistoon, kun verkossa kullekin asiakkaalle voidaan räätälöidä oma asiakasprofiili, josta esimerkiksi yhtiö hallitus voi seurata tilaamiensa palveluiden toteutumista sekä rakennusprojektien editysmistä.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/isannointi-asiakaspalvelua/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria kesäkuu 9, 2011
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti