• Category Kategoria Rekrytointi
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1346

Johdon suorahaku on rekrytointipalvelu, jossa rekrytoitavaa johtotason henkilöä etsitään niin sanotun headhunterin toimesta suorahaulla – ilman julkista rekrytointi-ilmoitusta avoimesta paikasta.  Johdon suorahakua käytetään tyypillisesti tilanteissa, joissa sopivaa korkean profiilin osaajaa on hankala löytää. Johdon suorahaku on tyypillinen myös silloin, kun rekrytoinnista ei haluta kertoa julkisesti. Johdon suorahaku on tyypillisesti käytössä nimenomaan ylimmän johdon ja keskijohdon rekrytoinnissa. Myös hallitusten jäseniä haetaan usein suorahakuina.

Johdon suorahaku on tarkoitettu niin suurten kuin pienempienkin yritysten tarpeisiin. Toimeksiantaja saattaa olla yhtä hyvin pieni perheyritys kuin pörssiyhtiökin. Suorahaulla rekrytoitava henkilö on useimmiten talous-, myynti- tai tuotantojohtaja.

Johdon suorahakuprosessi alkaa rekrytointikonsultin paneutumisella rekrytoivan organisaation strategiaan ja henkilöstötilanteeseen.  Rekrytointikonsultin laatiman kattavan selvitystyön pohjalta määritellään yhdessä toimeksiantajan kanssa kriteerit rekrytoitavalle henkilölle.

Selvitystyön jälkeen konsultti etsii avoinna olevaan paikkaan sopivimpia ehdokkaita käyttäen apunaan useita eri lähteitä, kuten yrityksen omia henkilörekistereitä sekä esimerkiksi sosiaalista mediaa. Ehdokkaiden taustan ja työkokemuksen lisäksi suorahakukonsultti arvioi aina myös ehdokkaan persoonan soveltuvuuden avoimeen tehtävään.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/johdon-suorahaku-palvelee-niin-perheyrityksia-kuin-porssiyhtioitakin-loytamaan-sopivimman-johtajan/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria maaliskuu 12, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti