• Category Kategoria Eläimet
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1737

Kääpiöpinseri luokitellaan FCI:n roturyhmään numero kaksi, johon kuuluvat pinserit, snautserit, molossityyppiset sekä sveitsinpaimenkoirat. Nimestään huolimatta kääpiöpinseri ei näytä kääpiökoiralta, sillä sen säkäkorkeus vaihtelee 25-30 senttimetrin välillä ja paino neljän ja kuuden kilogramman välillä. Kääpiöpinserin karva on lyhyt ja sileä, ja se tuntuu paijatessa pehmeältä.

Kääpiöpinseri on ravaaja, jonka liikkeet ovat tasapainoiset ja varmat. Sulava liikkuminen ja rodulle ominainen nopea oppimiskyky mahdollistavat monien lajien harrastamisen. Kääpiöpinseri onkin vilkas menijä, jonka kanssa agilityn harrastaminen on nautinto sekä omistajalle että koiralle itselleen. Tämän eloisan liikkujan kanssa voi myös tehdä pitkiä lenkkejä, kunhan muistaa ottaa huomioon lyhytkarvaisen koiran kylmänarkuuden. Kääpiöpinserin luonne soveltuu moneen, ja rotu onkin tuttu näky myös koiranäyttelyissä.

Luonteeltaan kääpiöpinseri on seurallinen ja hyväntuulinen pieni koira, joka nauttii hellyydestä ja huomiosta. Pienen kokonsa ja turkin helppohoitoisuuden takia koira on helppo ottaa mukaan mökille ja matkoille. Tällä leikkisällä koiralla on myös vakavampi luonteenpiirre, joka tulee ottaa huomioon. Kääpiöpinserille on luonteenomaista vahtitaipumus, joka saattaa tulla esille epäluuloisuutena vieraita ihmisiä kohtaan – sekä terävänä reagointina tilanteeseen. Kääpiöpinseri on kuitenkin luotettava ystävä, joka on mielellään monessa touhussa mukana. Sen takia kääpiöpinseri onkin hyvä valinta koti- ja seurakoiraksi.

Koiran sanotaan olevan ihmisen paras ystävä. Kääpiöpinseri on parhaimmillaan paljon enemmän.

admin Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/kaapiopinseri-eloisa-seurakoira-joka-osaa-myos-vahdin-elkeet/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria kesäkuu 20, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 34

Julkaisu Kommentti