• Category Kategoria Fitness
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 6702

Hektinen elämänrytmimme vaatii meiltä jokaiselta yhä enemmän voimavaroja, jotta jaksaisimme pysyä mukana päivittäisessä oravanpyörässä. Työelämän vaatimukset tuntuvat kiristyvän jatkuvasti, työajat tuppaavat vain pidentymään eikä oikein silloinkaan ole kotiin lähtiessä sellainen tunne, että voisi ottaa hetken aikaa hieman iisimmin, olla vain ja antaa olla. Yritysmaailman vaatimuksille emme välttämättä voi mitään, sen pelisäännöt kun sanellaan pitkälti ylemmiltä tahoilta. Omaan hyvinvointiimme voimme sen sijaan aina vaikuttaa. Energisempi elämä ja parempi olo ovat puhtaasti omia valintoja. Oikea ruokavaloa, riittävä uni ja päivittäinen liikunta ovat terveytemme peruspilareita. Ne nojaavat toinen toisiinsa – yhden horjuminen horjuttaa samalla muita, jolloin koko keho voi huonosti. Säännöllinen liikunta lienee kaikista kolmesta helpointa unohtaa, kaiken maailman kiireisiin vetoamalla kun voi valitettavasti hämätä itseään yllättävän helposti.  Valitettavasti itsepetos lyö viime kädessä aina omille näpeille. Kunto romahtaa ja lihakset löystyvät. Puhditon ja väsynyt työntekijä ei ole enää edes työnantajalleen eduksi. Pahimmassa tapauksessa se sama kiire, mikä oli tähän saakka mukaestänyt säännöllisen liikunnan, onkin tipotiessään. Jos matka toimistolta kuntosalille kuitenkin tuntuu ylivoimaiselta, on oma pieni kuntokeskus helposti rakennettavissa myös omaan kotiin. Kuntolaitteet kotiin kuljetettuna eivät enää taatusti oli liian kaukana kunnonkohotusta ajatellen!

Kodin kuntolaitteet kannattaa valita niin, että niillä olisi mahdollista harjoittaa kehoa mahdollsimman monipuolisesti. Toki kuntolaitteita hankittaessa kannattaa muistaa, että alkuun pääsee jo pienilläkin punteilla ja viidelläkymmenellä vatsalihasliikkeellä. Jos olet kuitenkin ottamassa energisemmästä elämästä kiinni tosissaan, on kuntolaiteinvestointi taatusti kannattava. Erityisesti silloin, kun matka kodin ja kuntosalin välillä on jo kilometreissakin liian pitkä. Juoksumatto sopii sinulle, joka haluat kohottaa aerobista kuntoasi ja parantaa hapenottokykyäsi. Juoksumatto on mainio tapa treenata lempilajiasi myös talvella, jolloin liukkaat kelit kääntävät monen juoksijan kannat takaisin kotia kohti. Kuntopyörät ja crosstrainerit taas sopivat kaikenikäsille kunnonkohottajille. Kotikunnonkohottaja pysyy kunnossa kaiken ikää!     

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/kunnossa-kaiken-ikaa-%e2%80%93-kunnon-kuntolaitteet-kotiin-ja-tyopaikalle/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria maaliskuu 30, 2011
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti