• Category Kategoria Asuminen
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1331

Mahdatkohan olla yksi niistä monista suomalaisista, jotka ovat pitkän työrupeaman jälkeen päättäneet olla enää aamuisin heräämättä työnantajan määräämään aikaan ja päättäneet nukkua vielä muutaman minuutin pidempään töiden kimppuun valoisassa kotitoimistosta käsin sittemmin käyden? Vai onko nykyinen ulko-ovenne kotinne muuhun ulkonäköön nähden vähän liiankin järeä, asuttehan pittoreskissa puuhuvilassa? Ulko-ovien ei tarvitse olla aina ulkonäöltään kuin pankkiholvin panssari, vaan voi aivan yhtä hyvin päästää valoa lävitseen – päästämättä kuitenkaan kutsumattomia vieraita ulko-ovea pidemmälle.  Lasiovet saattavat monesta kuulostaa ensikuulemalta kevyeltä ja jokseenkin turvattomalta ratkaisulta oman kodin ulko-oveksi, mutta pelko on täysin turha. Nykyaikaiset, pinnoitetulla turvalasilla varustetut lasiovet kestävät tunkeutumisyritykset tehokkaasti sekä pitävät lisäksi lämpöhukan loitolla.

Lasiovet sopivat ulko-ovien ohella mainiosti myös kodin muihin tiloihin, niin kuiviin kuin kosteisiinkin. Lasiovet ovat kevytrakenteinen, tyylikäs ja kestävä vaihtoehto kokonaan massiivipuisille oville, mutta niissä on kevyemmästä rakenteestaan huolimatta tismalleen samat ominaisuudet, kuin tavanomaisissa ovissa. Lasiovet nimittäin suunnitellaan nykyään täysin samaan tapaan kuin tavanomaisetkin ovet, rakennusmääräyksiä noudattaviksi. Nykyisten rakennusmääräysten mukaan lasiovet tulee valita sen mukaan, miten hyvin ne pystyvät pitämään rakennuksen lämmön sisällään eli toisin sanoen siten, että lasiovien päästämä hukkalämpö olisi mahdollisimman pieni. Energiatehokkuuden vaatimukset edellyttävät samaa myös rakennuksen ikkunoilta. Ikkunoiden ja lasiovien U-arvo saa olla nykyisten määräysten mukaan minimissään 1,0. U-arvo kuvaa energiamäärää, joka vuotaa rakenteen, tässä tapauksessa siis ikkunan tai oven, läpi energianhukkana. Mitä pienempi U-arvo lasiovilla ja ikkunoilla siten on, sen parempi.

Lasiovet mainiosti myös kodin kosteisiin tiloihin, niin saunan oveksi kuin varsinaiseen pesuhuoneeseenkin. Siinä missä kodin kuivissa tiloissa lasiovet voivat olla kirkkaasti valoa läpäiseviä, kannattaa kosteiden tilojen lasiovet valita kuitenkin himmeämmästä satiinilasista, kirkaan kylpyrauhan taatakseen.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/lasiovet-paastavat-valon-lavitseen-mutta-pitavat-aanet-sisallaan/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria kesäkuu 7, 2011
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti