Arkisen aherruksen vastapainoksi on aina silloin tällöin hyvä heittää työhuolet hetkeksi syrjään ja sulkea silmänsä sekunniksi. Mikä olisikaan mukavampi tapa ladata akkuja kuin antaa ajatuksien viedä kuuman hiekan hyväilyyn tai keskelle eurooppalaisen pikkukaupungin pittoreskeja kujia. Kuvittele itsesi hetkeksi käyskentelemään sametinpehmeälle hiekalle turkoosien aaltojen kohinan siivittäessä joutenoloasi. Anna itsesi vaipua makeaan uneen huojuvien palmujen alle, riippumaton keinuttaessa kehoasi hiljaisuuden vallitessa ympärilläsi. Majoitus raikkaassa ulkoilmassa lähinnä lannevaatteeseen verhottuna lienee monille meistä unelma, jonka vain valitettavan harvat pääsevät koskaan kokemaan, vaikka mieli tekisi. Majoitus ulkoilmassa on toki ihanassa yksinkertaisuudessaan kutkuttava, mutta useimmille hyvä ja laadukas hotellimajoitus lienee kuitenkin se ainoa ja oikea tapa nauttia ulkomaanmatkasta. Eikä ihme, hotellimajoitus tarjoaa täydellistä rentoutusta kaipaavalle juuri sitä, mitä hän on tullut hiekkarannoilta hakemaankin, eli täydellistä tekemisen puutetta. Hotelli on olemassa sitä varten, ettei itse tarvitsisi hetkeen huolehtia. Majoitus mukavassa ilmastoidussa huoneessa pehmeiden lakanoiden välissä on sellaista pientä arjen luksusta, jonka kokeneena jaksaa taas antaa työssään sen, mitä se nykyaikana yhä enemmän tekijöiltään vaatii!

Hyvä hotelli vai matala majoitus?

Matkaa suunnittelevan kannattaa miettiä tarkkaan, mitä joutenololtaan lopulta haluaa. Osalle riittää mutkattomampi majoitus, missä on käytännössä katto pään päällä trooppisen sateen iskiessä ilman ylimääräisiä mukavuuksia. Bungalow tai peräti maja saattaa olla omatoimimatkaajalle ja itsenäiselle travellerille paras mahdollinen majoitus. Riittää, kunhan maisema hellii kauneudellaan ja paikan päältä pääsee kävellen tai vaikkapa skootterilla pidemmälle, kohti uusia seikkailuja. Sitten on se toinen ryhmä, me tavalliset tallaajat. Meille hyvä majoitus on yhtä kuin viileä, ilmastoitu hotellihuone, halvat drinkit hotellin allasbaarissa keskipäivän aikaan ja hotellihenkilökunta, joka paapoo ja passaa joutenolijaa parhaana mukaan. Näin asianlaita varmasti on, jos kyseessä on viiden tähden hotelli, jota turistit ympäri maailmaa ylistävät internetin keskustelupalstoilla ja hotellin vieraskirjassa.  Suurimmalle osalle kelpaa kuitenkin se hieman vaatimattomampi hotelli, jossa on kuitenkin juuri sitä, mitä hyvältä lomaltaan odottaakin. Hotelli, joka ymmärtää asiakkaidensa tarpeen lepoon ja rauhaan. Hotelli, jossa henkilökunta tekee työtään asiakkaitaan, ei itseään varten. Ollapa vielä kohtuulliset hinnat ja aamiainen auringossa, saatat toivoa. Se riittää. Sellainen on hyvä hotelli.

Nojatuolimatkalla selvität, mikä majoitus passaa parhaiten.

Majoitus on yksi onnistuneen loman keskeisimmistä elementeistä, eikä sen halua koskaan olevan muuten hienon matkan heikoin lenkki. Siksi hotelli tai muu majoitus kannattaa valita tarkasti tutustumalla kohteeseen jo hyvissä ajoin etukäteen. Internetissä on nykyään mahdollista tehdä virtuaalimatka unelmiensa kohteeseen jo viikkokausia etukäteen vaikkapa nojatuolista käsin. Sosiaalinen media tarjoaa runsaasti vinkkejä, kokemuksia ja ohjeita siihen, kuinka valita juuri se itselleen sopivin majoitusratkaisu. Oli unelmalomasi tukikohta sitten viiden tähden hotelli tai riisutumpi majoitusratkaisu tärkeintä on, että olet matkalla oikealla asenteella. Anna ajan vain kulua ja keskity olemiseen. Olet sen ansainnut!

admin Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/moikka-maailma/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria joulukuu 1, 2010
  • liveJulkaistut artikkelit 34

Julkaisu Kommentti