• Category Kategoria IT
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1360

Backup tiedostot oOhjeet backup -tiedostojen tekemiseenvat tarpeellisia jokaiselle tietokoneen käyttäjälle. Ilman varmuuskopioita saatat menettää tärkeitä dokumentteja tai kuvia, joita et enää saa takaisin. Varmuuskopiointiin on muutamia erilaisia keinoja. On huojentavaa tietää, että tietokoneongelmien sattuessa varmuuskopiot ovat helposti saatavilla. Varmuuskopiointia varten on olemassa erilaisia tapoja. Tässä on niistä muutama:

●     Päätä, millä tavalla haluat varmuuskopioida tiedostosi: Voit käyttää CD- ja DVD-levyjä, ulkoisia kovalevyjä, sisäisiä kovalevyjä, muistitikkuja tai internetissä varastointia. Sinun tulee pohtia, mikä näistä keinoista toimii parhaiten. Sinun ei tarvitse valita vain yhtä metodia.

●     Tietokoneellasi on varmuuskopiosovellus: Käytät sitten Microsoft Windows:ia, Mac OS X:ää tai Lunix:ia, niissä kaikissa on sisäänrakennettu sovellus varmuuskopiointia varten.

●     Varmita, että backup on aina käytössä: Jos käytät ulkoista kovalevyä, varmista, että se on kiinnitetty.

●     Pidä varmuuskopiot turvallisessa paikassa: Jos olet tallentanut tiedostosi CD-levylle tai muulle ulkoiselle menetelmälle, pidä se turvassa. Ota huomioon luonnonkatastrofit. Turvallisin paikka varmuuskopiolle on kassakaappi tai talletuslokero.

Älä käytä tietokonetta varmuuskopioinnin aikana: Varmuuskopiointi hidastaa tietokoneen toimintaa ja tietokoneen käyttäminen varmuuskopionnin aikana kuluttaa turhaa aikaa. Valitse varmuuskopiointiin sellainen päivä tai ajankohta, jolloin et tarvitse tietokonetta ja jolloin voit jättää tietokoneen päälle. Backup tiedostojen kopiointi tällä tavoin on järkevää varsinkin silloin, kun sinulla on paljon varmuuskopioitavia tiedostoja.

admin Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/ohjeet-backup-tiedostojen-tekemiseen/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria kesäkuu 13, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 34

Julkaisu Kommentti