• Category Kategoria Asuminen
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 2331

Oletko myymässä lähiaikoina asuntoasi? Vai oletko vasta kierrellyt asuntonäytöissä ja hiljalleen suunnitellut isompaan asuntoon vaihtamista, vielä ilman selkeitä suunnitelmia siitä, milloin ja mihin oikeastaan olisit muuttamassa? Olitpa sitten asunnonvaihtoaikeissasi missä vaiheessa tahansa, sinun kannattaa lukea tämä artikkeli.

Oman asunnon myynti saattaa tuntua yhtä helpolta ja vaivattomalta kuin vaikkapa polkupyörän kauppa Keltaisilla sivuilla. Harva asunnon myyntiä miettivä kuitenkaan tulee edes ajatelleeksi, mitä velvollisuuksia ja vastuita jo pelkkä lainsäädäntö asuntokaupalle asettaa, puhuttamakaan itse asunnon myyntiin liittyvästä ajan käytöstä.

Lopulta onnistunut asunnonmyynti on kiinni siitä, että kysyntä ja tarjonta kohtaavat oikeaan hintaan. Myytävän asunnon pyyntihinnalla on oman asunnon myynnin kannalta ja koko asuntokaupan onnistumisen kannalta ratkaiseva merkitys.

Oman asunnon myynti kannattaakin aloittaa sillä, että pyytää kiinteistön kauppaan erikoistuneen ammattilaisen, kiinteistönvälittäjän omaan kotiinsa arviokäynnille.

Ammattimainen, koulutettu kiinteistönvälittäjä ei peri arviokäynnistä maksua, vaan normaalisti myytävän asunnon arvioinnissa on käytännössä antaa asunnon myyjälle selkeä ja realistinen kuva siitä, mihin hintaan hänen kannattaisi alkaa asuntoaan myymään.

Tyypillisin syy asunnon myynnin pitkittymiselle on juuri siinä, että asunnon pyyntihinta on asetettu väärin, tyypillisesti yläkanttiin.

Kun oman asunnon myynti tehdään kiinteistönvälittäjän avulla, vältetään toisaalta myös sellainen tilanne, että asunnon alun perin liian korkealle asetettua pyyntihintaan ryhdytään tiputtamaan radikaalisti heikon kysynnän pelästyttämänä.

On muistettava, että kiinteistönvälittäjä paitsi osaa arvioida asunnon myyntihintaa oikein mutta hän kykenee myös esittelemään ja myymään asuntoa jo etukäteen tuntemallensa verkostolle, joiden tietää etsivän juuri sellaista asuntoa, jollaista juuri nyt olet myymässä.

Asunto myydään tällöin nopeammin, jolloin myös asunnon myyjä, eli Sinä, saat siitä parhaan mahdollisen hinnan.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/oman-asunnon-myynti-%e2%80%93-yksin-vai-valittajan-kanssa/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria tammikuu 3, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti