• Category Kategoria Lifestyle
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1321

Parisuhdetta on klassisesti verrattu huonekasviin. Molemmat vaativat elääkseen ja kukoistaakseen jatkuvaa hoivaa ja huolenpitoa, rakkautta ja ravintoa. Parisuhdetta, kuten huonekasviakin on hellittävä, että se voisi antaa omistajalleen iloa vielä vuosien kuluttua suhteen aloittamisesta. Parisuhde kasvaa osapuoliensa kanssa. Se kypsyy ja jalostuu parhaimmillaan syväksi ystävyydeksi.

Ilman jatkuvaa hoivaa parisuhde voi muuttua kuitenkin helposti itsestäänselvyydeksi. Vuosia vierellä seissyt kumppani saattaa muuttua yhtä merkittäväksi läsnäololtaan kuin mikä tahansa kotiimme hankkima huonekalu. Kumppani alkaa ikään kuin kuulua kalustoon.

Parisuhteeseen kiinnitetään usein huomiota vasta silloin, kun se ei enää tunnu sujuvan. Liian moni pari päästää parisuhteensa puhumattomuudella pahimmillaan sellaiseen jamaan, ettei sen korjaaminen enää tunnu kummastakaan edes teoriassa mahdolliselta. Parisuhdeterapiaa olisikin syytä alkaa harkitsemaan jo siinä vaiheessa, kun kommunikointi vastakkaisen osapuolen kanssa onnistuu.

Parisuhteen jalostuessa ja kypsyessä alamme usein kiinnittämään huomiota siihen, mitä meillä ei ole sen sijaan että keskittyisimme siihen, mitä olemme jo saavuttaneet. Katseemme kiinnittyy siihen, mitä ei ole. Tyytymättömyys parisuhteen tilasta sekä kykenemättömyys tuntea iloa kumppanin läsnäolosta kasvavat.

Tyytymättömyys toiseen toimii hyvänä kasvualusta kumppanin totaaliselle laiminlyönnille. pahaa oloa ja turhautumista aletaan purkaa vastapuolta nälvimällä, syyttelyllä ja ivaamisella. Kommunikaatiosuhteen muuttuminen syö parisuhteen perustaa. Selän kääntäminen johtaa aikanaan suhteen näivettymiseen ja kurjaan suhteeseen.

Parisuhde on paitsi kahden ihmisen välinen liitto, on se myös arvokas mahdollisuus tutustua itseensä. Toisen läsnäolo saa kääntämään katseen myös omaan sisimpäänsä. Toisen tapa reagoida omiin sanomisiin ja tekemisiin ei kerro minusta itsestäni, vaan pikemminkin vastapuolesta. Parisuhde opettaa molempia osapuolia olemaan parempia ihmisiä. Tarkkaillessani reaktioitani kumppanini tekemisistä opin samalla itsestäni ja omista, syvimmistä arvoistani. Sen sijaan, että suuttuisin partnerilleni hänen tekemisistään tai tekemättä jättämisistään, voisin tutkailla itseäni ja omaa peilikuvani.

Parisuhde ei saisi koskaan olla toiselta pois, vaan aina enemmän antava kuin ottava. Parisuhteen päivittäinen hoito tarkoittaa aivan yksinkertaisia asioita, yhdessäoloa ja mukavien yhteisten asioiden tekemistä. Parisuhde saa parhaimmillaan arjen tuntumaan juhlalta. Parisuhteessa on lupa olla myös yksin, kun siltä tuntuu. Silti olet silloinkin yksin yhdessä. Se on parisuhteessa kaikkein parasta.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/parisuhdeterapiaa-kannattaa-harkita-kommunkoinnin-lakatessa/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria huhtikuu 2, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti