• Category Kategoria Tukkukauppa
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1546

Jokainen, joka on koskaan ollut mukana rakennusurakassa tietää, että monivaiheisessa projektissa voi moni asia mättää ilman huolellista suunnittelua.Rakennusurakka on aina yllätyksiä täynnä. Valitettavasti huolellisinkin suunnittelu ei välttämättä auta, yllättävien sattumuksien osuessa vastaan.Rakennusurakka alkaa aina tietysti perusteellisesta paperityöstä. Rakennusluvat anotaan ja byrokratian kanssa taistellaan.Piirustuksia laaditaan ja viimeistellään. Unelma-asuntoa hahmotellaaan. Pieniä yksityiskohtia hiotaan.Rakennusprojektissa kokonaisuus on aina osiensa summa. Varaa pieniinkään virheisiin ei olisi. Valitettavasti emme ole ennustajia.Rakennusurakan sähkötarvikkeita hankkiessasi kannattaa siksi aina luottaa asiantuntijan apuun. Sähkötarvikkeita ei missään nimessä pidä ryhtyä asentamaan omin päin, ilman asianmukaista koulutusta ja kokemusta. Sähkötarvikehankinnat kannattaa keskittää samaan tapaan kuin muutkin laajat rakennustarvikehankinnat. Keskittämisessä hyvin varusteltu sähkötukku on sähköasentajalle varma ja edullinen valinta Sähkötukku palvelee ensisijaisesti nimenomaan rakennusliikkeitä ja ammatikseen sähköasennuksia tekeviä ammatinharjoittajia. Sähkötukku pystyykin tarjoamaan ammattiasentajille huomattavasti edullisemmat sopimusehdot ja tätä myöten tuotteiden hinnat kuin vaikkapa keskusliikkeiden vetämät rautakaupat. Sähkötukku neuvottelee sähkötarvikemaahantuojien kanssa sopimusehtonsa itse, ilman välikäsiä. Tällöin myöskään hintoihin ei tarvitse lisätä isosta hallintokoneistosta ja markkinoinnista koostuvia kulueriä

Sähkötarvikkeita hankittaessa tulee turvallisuus ennen kaikkea

Sähkötöissä jos joissakin on syytä noudattaa äärimmäistä huolellisuutta. Vaikka rakennusurakoissa virheitä taatusti sattuukin, voivat sähkötöissä tehdyt virheasennukset olla kohtalokkaita. Sähköasennuksissa tehdyt virheet johtavat pahimmillaan niin rakennuksen tuhoutumiseen kuin ihmishenkienkin menetykseen. Siksi sähkötarvikehankinnoissa on syytä keskittää sähkötarvikehankinnat vain luottettavalle kumppanille. Suomalainen sähkötukku tarkastaa yleensä kaikki sähkötarvikkeet ja niiden hankinnan myös kotimaassa, vaikka tuotteet olisivatkin CE-merkinnän saaneita. Valikoimissa pyritään myös painottamaan kotimaisia sähkötarvikkeita, joiden säänkestävyys on pohjoisiin oloihimme ajateltuna omaa luokkaansa.

Palovaroitin on pakkohankinta

Sähköturvallisuuden yksi keskeisimmistä elementeistä on taatusti palovaroitin. Palovaroitin on edullinen henkivakuutus kaikkien pahimman varalta. Palovaroitin on Suomessa pakollinen jokaisessa asuntohuoneessa. Palovaroittimet toimivat yleensä joko optisen tarkkailun tai ionisaation avulla tai molemmilla. Markkinoilla on oikeastaan tarjolla kahdentyyppisiä palovaroittimia. Molempien toimintaperiaate on kuitenkin sama, eli palovaroitin havaitsee ilmassa leijuvia hiukkasia katon korkeimmat kohdasta, jonne palovaroitin kiinnitetään. Savu nousee tulipalon sattuessa ensiksi juuri katonrajaan. Perinteiset palovaroittimet reagoivat ainoastaan lämpöön, infrapunasäteisiin tai palokaasuihin.Uudemmat, kehittyneemmät palovaroitinmaillit kykenevät havaitsemaan myös hiilimonoksidia eli häkää. Vaikka palovaroittimet ovat lain mukaan pakollisia jokaisessa asuihuoneistossa ja kesämökillä, hälyttävän harvassa asuinhuoneistossa tämä henkivakuutus kuitenkaan löytyy. Tutkimusten mukaan vain noin 60 % asuinhuoneistoista on hankkinut pakollisen palovaroittimen. Lukema on huolestuttavan alhainen, kun miettii, minkälaiset kustannukset tulipalosta aiheutuneet aineelliset vahingot voivat pahimmillaan olla. Muutaman euron investoinnilla voi säästää satojatuhansia, omaa henkeäänhän ei voi millään rahasummilla edes mitata. Paloturvallisuus on otettava huomioon jo asuinhuoneistoa suunnitellessa. Palovaroitin sijoitetaan katon korkeimpaan kohtaan, savu nousee sinne ensimmäisenä. Suurissa asuinhuoneistoissa palovaroittimet kannattaa sijoittaa jokaiseen makuuhuoneeseen erikseen. Samoin, josa asuinhuoneisto on useammassa kerroksessa, kannattaa palovaroitin sijoittaa sekä portaiden ylä- ja alapäähän. Palovaroittimien paristot on hyvä tarkastaa säännöllisesti, palovaroittimessa olevalla testinappulalla. Paristot on vaihdettava kerran vuodessa. Hyväksi nyrkkisäännöksi onkin vakiintunut palovaroittimien paristojen vaihtaminen 11. helmikuuta, siis niin sanottuna hätänumeropäivänä.  On hyvä muistaa, että palovaroittimien tarkastaminen on aina asuinhuoneiston omistajan vastuulla. Vaikka paristot olisivatkin tuoreet, voi palovaroittimeen silti ilmennä odottamattomia vikoja, erityisesti kylmissä tiloissa sijaitessaan. Palovaroittimet kannattaa siten esimerkiksi kesämökille saapuessaan aina tarkastaa ensimmäiseksi sisään astuttuaan.

admin Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/sahkotukku-sahkoistaa-rakennusurakan/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria helmikuu 8, 2011
  • liveJulkaistut artikkelit 34

Julkaisu Kommentti

Viimeisimmät artikkelitTukkukauppaKategoria