• Category Kategoria IT
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1162

Ulkoistetut IT-palvelut ovat tänä päivänä yrityksissä merkittävä osa organisaatioiden tietohallintoa. Vuosia sitten alkanut IT-palveluiden ulkoistamisen trendi ei näytä edelleenkään väsähtämisen merkkejä. IT-palvelut on kustannustehokkaampaa ostaa ulkopuoliselta, kuin tuottaa kaikkea itse. IT-palvelut, kuten esimerkiksi ulkoistetut infrastruktuuriratkaisut, tietoturvaratkaisut ja atk-tukiratkaisut ovat varsinkin isommissa yrityksissä tätä päivää. Ulkoistetut IT-palvelut ja niiden palvelutasot on määriteltävä erittäin tarkasti ulkoistussopimuksessa. Lisäksi täytyy määritellä, kuinka IT-palvelut ja ulkoistettu atk-tuki ovat mitattavissa.

Kun organisaatio päätyy valitsemaan ulkoistetut IT-palvelut ja atk-tukipalvelut joko kokonaan tai sitten vain osittain, se voi nojautua joko täysin palveluntarjoajan lähettämiin raportteihin tai sitten resursoida valvontaan myös omaa henkilöstöään, oman yrityksen sisältä. Ulkoistettu tietoturva on eräs tyypillisimmistä ulkoistetuista IT-palveluista. Ulkoistettu tietoturva varmistaa, ettei yrityksesi kannalta kriittinen tieto leviä vääriin käsiin. Kokonaisvaltainen ulkoistettu tietoturva vastaa myös henkilöstön tietoturvaohjeistuksesta, koulutuksesta sekä kriittisen tiedon varmuuskopioinnista. Ulkoistettu tietoturva on yrityksen vakuutus vahingon varalta.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/tietoisku-ulkoistetut-it-palvelut-tuovat-yritykselle-ajanmukaisen-itn-ilman-raskaita-investointeja/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria lokakuu 25, 2011
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti