• Category Kategoria IT
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1413

Tavallinen kuluttaja ajattelee harvemmin, että kaupan hyllyllä olevaan yhteen yksittäiseen tuotteeseen liittyy valtava määrä tietoa. Tämä tieto, tuotetieto, sijaitsee kaupan omissa järjestelmissä ja koostuu muun muassa erilaisista tuotenumeroista, tuotteen hinnoista, mitoista ja myyntieristä. Nämä tuotetiedot ovat tuotteen perustietoa.

Perustiedon avulla tuote löytyy helposti niin varastosta, rahtikirjoista kuin kirjanpidostakin. Ilman tämän tyyppistä kattavaa tuotetietoa vähittäiskaupan liiketoiminnan harjoittaminen olisi käytännössä mahdotonta.

Tuotetiedon hallinta onkin tyypillisesti osa koko yrityksen liiketoimintaa ohjaavaa toiminnanohjausjärjestelmää.

Tuotetieto on kuitenkin paljon muutakin kuin vain mittoja ja muuta numeerista dataa. Tuotetta luonnehtiva niin sanottu rikas tuotetieto voi olla esimerkiksi tuotteen myyntiin liittyvää tekstiä, kuvia, videoita tai muita erilaisia liitteitä. Rikkaalla tuotetiedolla voidaan esimerkiksi kuvailla, miltä tuote tuntuu kädessä, miltä se tuoksuu ja näyttää.

Tämäntyyppisen myynti- ja markkinointitiedon hallinta on monessa yrityksessä merkittävä haaste. Erityisen haastavaa rikkaan tuotetiedon hallinta se on yrityksissä, joissa erilaisia tuotenimikkeitä voi olla jopa satojatuhansia. Yrityksen toiminnanohjausjärjestelmään integroitava keskitetty rikastavan tuotetiedon hallinnan järjestelmä varmistaa, että nykyisten tuotteiden hallinta ja uusien tuotenimikkeiden perustaminen sujuu koko organisaatiossa helposti. Järjestelmä varmistaa, että kaikille ketjun liikkeillä on käytössään aina ajantasaista, tuoretta tuotetietoa.

Järjestelmän avulla tuotetiedon hallinnassa päästään eroon päällekkäisistä ja vanhentuneista versioista. Tiedon hakuun ja tiedon käsittelyyn ei kulu aikaa tai kalliita resursseja. Aina ajan tasalla oleva tuotetieto on käytettävissä välittömästi – kaikissa myynnin ja markkinoinnin kanavissa.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/tuotetiedon-hallintajarjestelma-keskeinen-osa-kaupan-toiminnanohjausta/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria huhtikuu 17, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti