• Category Kategoria Rekrytointi
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1392

Tässä vaiheessa kuluvaa vuotta monissa opinahjoissa aletaan jo pikku hiljaa hidastelemaan tahtia ja suuntaamaan katseita aivan kulman takana odottavaan kesälomaan. Raskaan opintovuoden päätteeksi peruskoululaiset pääsevät viimein kirmaamaan kuka pitkin maadeudun peltoja, kuka taas samoilemaan kaupunkien asvalttiviidakoissa. Siinä missä lasten kesät kuluvat loputoman pitkinä päivinä rannoilla istuskellen ja huvipuistoja kierrellen, on opintojansa jo päättelevillä ammattikorkeakoulu- ja muilla korkeakouluopiskelijoilla totiset paikat. Vapaita työpaikkoja on näin kesän korvalla naftisti tarjolla, Suomi kun tuppaa menemään kiinni heti juhannuksen jälkeen vaipuen lähes kuukauden mittaiseen kesälomaansa. Kesätöitä on toki ollut tarjolla monessakin yrityksessä, mutta kilpailu vapaista työpaikoista on opiskelijoiden ja juuri opintonsa päättävien  keskuudessa ankaraa. Onneksi vapaita työpaikkoja on tarjolla myös tavanomaisia työsuhteita joustavammin. Esimerkiksi vuokratyösuhde on monelle työnantajalle erittäin helppo tapa saada työvoimaa erityisesti sellaisilla toimialoilla, missä työ on kausiluontoista. Monet yritykset tarjoavat myös mahdollisuuden työskennellä tuntiperusteisesti, joka mahdollistaa esimerkiksi työn ohella tapahtuvan opiskelun.

Vapaita työpaikkoja etsittiin ennen vanhaan punakynä kädessä  sanomalehdistä. Omiin vahvuuksiin sopivat työpaikkailmoitukset saksittiin irti ja hakemukseen laadittiin kirjoituskoneella asiallinen ja kunnioittava hakemus, joka sitten ruskeassa kirjekuoressa työnantajalle postitettiin. Tietotekniikan ja tietoliikenneyhteyksien kehityttyä nykyiselle tasolleen vapaita työpaikkoja haetaan käytännössä yhä enemmän ainoastaan verkosta, verkon lukuisista rekrytointipalveluista. Siinä, missä entisaikaan vapaita työpaikkoja haettaessa piti käytännössä soittaa ensin puhelimitse työpaikkaan ja pyytää lisätietoja yrityksen tuotteista, palveluista, asiakkaista ja lopulta tehtävänkuvasta, on kaikki tämä hyvän työpaikkahakemuksen kannalta olennainen tieto siirtynyt bittimaailmaan. Vapaita työpaikkoja haetaan entistä useammin erillisten paperihakusten sijaan valmiilla hakijaprofiileilla, joihin työnhakija tallentaa omia ominaisuuksiaan ja taitojaan vastaavan myyntikirjeen itsestään. Hakuprofiilia täydennetään monesti vain lyhyellä saatekirjeellä, jossa on tarkoitus tuoda esiin niitä seikkoja, joiden perusteella haettavaa työpaikkaa on tavoittelemassa, sekä niitä ominaisuuksiaan, joiden avulla työnhakija katsoisi tehtävässä pärjäävän. Mikä parasta, vapaita työpaikkoja ei enää edes tarvitse odottaa sunnuntaihin asti, sillä vapaita työpaikkoja voi kätevästi tilata itselleen suoraan omaan sähköpostiinsa.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/vapaita-tyopaikkoja-voi-nykyaan-vahdata-vaikka-ystavien-statuspaivityksista/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria toukokuu 20, 2011
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti