Yritysten maksuhäiriöt ovat lisääntyneet viime aikoina huolestuttavaa tahtia. Osasyynä lisääntyneisiin maksuhäiriöihin on luonnollisesti jo jonkin aikaa jatkunut talouden epävarmuus.

Koko Eurooppaa ravisteleva rahoituskriisi on ajanut pankit huippuvarovaisiksi lainanannossaan. Samaan aikaan yritysten investointitahti hidastuu, kun rahoitusta investoinneille on entistä hankalampi järjestää.

Kun yritysten kassavirrat tyrehtyvät uusien tilausten huventuessa, lisääntyvät myös yritysten maksuhäiriöt. Vuonna 2010 lähes 35.000 yritystä sai maksuhäiriömerkinnän.

Mikäli maksuhäiriöitä ei ryhdytä ajoissa huoltamaan, saattaa yrityksen kovana kohtalona olla jopa täydellinen maksukyyttömyys eli konkurssi.

Konkurssi voidaan kuitenkin hyvin usein välttää erilaisilla yritystalouden tervehdyttämisohjelmilla. Yritystalouden vakauttaminen on yhä useamman maksuhäiriöihin ajautuneen yrityksen pelastus.

Maksuhäiriöiden hoidossa parhaat tulokset syntyvät, kun yrityksen kokonaistilanne huomioidaan. Jokainen yrityssaneeraus on siten yksilöllinen. Mikäli maksuhäiriöt jatkuvat ja yrityssaneerauksen tulokset jäävät tavoitellusta, saattaa rahoituskriisin uusiutuminen olla ehkäistävissä paremmin kannattavuuden kehittämiseen tähtäävien toimenpiteiden kautta.

Jukka Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/varaudu-ajoissa-taantumaan-maksuhairiot-parasta-hoitaa-heti/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria joulukuu 15, 2011
  • liveJulkaistut artikkelit 148

Julkaisu Kommentti