• Category Kategoria Logistiikka
  • Comment Kommentit 0
  • View Katselukertoja 1415

Kuljetusalalla toimivilla yrityksillä kuljettajatarpeet voivat vaihdella hyvinkin rajusti. Tarpeet ammattitaitoisten kuljettajien palkkaamiselle riippuvat aina siitä, missä kohdassa sesonkeja milloinkin mennään.

Varsinkin oman kuljettajahenkilöstön lomakausien aikana tarve talon ulkopuolisille kuskeille on merkittävä. Uusien kuljettajien palkkaaminen vakituiseen työsuhteeseen vain hetken kestävien satunnaisten kysyntäpiikkien vuoksi voi tulla yritykselle varsin kalliiksi. Ylimääräistä kuljetustyötä ei välttämättä ole enää vakikuljettajien lomakausien jälkeen tarjolla siinä määrin, että lisähenkilökunnan palkkaaminen olisi kannattavaa.

Vuokrakuski

Tilapäisten kuljetuskysyntäpiikkien tasoittamiseen on kehitetty vuokrakuskijärjestelmä. Vuokrakuski on kuljetusyhtiöille erinomainen tapa huolehtia kuljetuksista joustavasti ja kannattavasti myös lomakausien aikana.

Vuokrakuski on keino hallita rekrytointiriskiä

Vuokrakuski eli kuljettajan vuokraaminen on kuljetusyrityksille paitsi erittäin hyvä tapa tasoittaa kysyntäpiikkejä, mutta myös erittäin kustannustehokas keino rekrytoida yritykseen myös uusia kuljettajia.  Vuokrakuski nimittäin vähentää työsuhteen alussa esiintyviä rekrytointiriskejä.

Työsuhteen alussa uuden kuljettajan sopivuutta tehtäväänsä on erittäin hankala arvioida. Ei ole siten mitenkään tavatonta, että vielä haastattelutilanteessa hyvinkin pätevältä vaikuttanut kuski saattaa osoittautua lopulta vääräksi valinnaksi.

Kun yritys käyttää vuokrakuskia, madaltaa se paitsi kuljettajan rekrytointiin liittyviä kustannuksiaan mutta ennen kaikkea rekrytointiin liittyviä riskejä.

Vuokrakuskeja tarjoava yritys tarjoaa aina oikean kuskin oikeaan kuljetustarpeeseen riippuen työtehtävän laadusta ja vaativuudesta. Vaativimpiin kuljetustehtäviin tarjotaan vain kaikkein kokeneimpia kuskeja.

Vuokrakuski voi siirtyä vakituiseen työsuhteeseen

Vuokrakuskisopimus voidaan tehdä yrityksen kanssa joustavasti siten, että vuokrakuski siirtyy sovitun vuokra-ajan jälkeen suoraan asiakkaan palvelukseen.

Tällä tavoin vuokrakuskeja voidaan hyödyntää yrityksessä joko vain tilapäisenä kiireapuna, mutta kuljetustarpeen kasvaessa isommaksi myös eräänlaisena yritykselle riskittömänä testivaiheena ennen vakituiseen työsuhteeseen palkkaamista.

Vuokrakuskipalvelu tarjoaa paitsi tilapäistä apua kuljetuksen kysyntäpiikkeihin, mutta myös jatkuvampaa joustoa henkilöstöresursseihin.

admin Artikkelin lähdehttp://artikkelisuomi.fi/vuokrakuski-huolehtii-kuljetukset-perille-lomakausien-aikana/
Julkaisija

  • authorTekijä
  • writerKategoria toukokuu 2, 2012
  • liveJulkaistut artikkelit 34

Julkaisu Kommentti

Viimeisimmät artikkelitLogistiikkaKategoria